27
Sâm, Apr

sursa foto: digi24ro

Eveniment

Propunerile pentru noile uniforme de oraş ale Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene, create de designerul Alexandru Ciucu şi inspirate din ţinutele franceze, italiene sau americane, au fost prezentate la Cercul Militar Naţional.

Sacouri, parpalace, paltoane, chipiuri, fuste peste genunchi pentru doamne şi pălării elegante pe nuanţe de crem şi albastru din lână şi cordura (un poliester modern - n.r.) au fost etalate pe podiumul de la Cercul Militar.

Şeful Direcţiei logistice a Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Constantin Negrea, prezent la eveniment, a afirmat că ţinuta de acum a militarilor este atestată din anul 1939, iar prin aceste propuneri se încearcă "o ridicare a imaginii Armatei Române" prin eleganţă şi prestanţă. Nu poţi să porţi uniforma dacă nu ţi-a ajuns la inimă, drept urmare o vom prezenta în toate garnizoanele din ţară. Vom aştepta părerile colegilor noştri, opiniile, dacă vor să modifice, îi aşteptăm cu drag. Mi-au plăcut, sunt atrăgătoare, au o linie de eleganţă, dau o imagine a militarilor. Haina îl defineşte pe militar. Fiecare naţiune pentru armata proprie are o definiţie proprie care pleacă de la uniformă. (...) Avem o schimbare de paradigmă, avem o ţinută de oraş şi de serviciu şi o ţinută combat pentru luptă, pentru teatrele de operaţii", a spus generalul Negrea, citat de digi24.ro.

Propunerile pentru noile uniforme de oraş ale Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene au fost create pro bono de către designerul vestimentar Alexandru Ciucu, furnizor oficial al Casei Regale a României.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: