12
Dum, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe şedere în străinătate, care înseamnă, în total, 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării şi depunerii formularului ,,Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”, potrivit ANAF.

Anunțul vine după ce pe rețelele de socializare a apărut o poză a unui document primit de o persoană care a avut venituri în Islanda, iar cei de la Fisc i-au cerut să depună o declarație.  

De asemenea, spun oficialii instituției, persoanele fizice sosite în România care au o şedere în statul român pe o perioadă sau mai multe perioade care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării formularului ,,Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România”. 

,,Obligația depunerii Chestionarelor pentru stabilirea rezidenţei fiscale atât la plecarea din România cât și la sosirea în România este reglementată de Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1099/2016 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenţa în România a persoanelor fizice. Urmare depunerii chestionarelor, organul fiscal analizează situaţia concretă a persoanei fizice, luând în considerare prevederile convenţiei de evitare a dublei impuneri sau prevederile Codului fiscal, după caz, precum şi documentaţia prezentată de contribuabili în vederea stabilirii rezidenței fiscale”, menționează sursa citată. 

În ceea ce privește documentele justificative, menționăm că organul fiscal poate solicita și alte documente pe care le consideră relevante pentru stabilirea rezidenței fiscal, potrivit hotnews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: