19
Dum, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Polițiștii Serviciului Ordine Publică împreună cu cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au acționat pentru prevenirea și combaterea deținerii, transportului și comercializării ilegale de material lemnos.

„În cadrul activităților, la o stână din extravilanul comunei Homorod, zona cunoscută sub denumirea „Băile Homorod”, aparținând unui bărbat de 24 ani, din Rupea, au fost descoperite carcasa eviscerată a unui porc mistreț și două piei de porc mistreț. Proveniența acestora nu a putut fi justificată.

Bărbatul, deținător legal a două arme de vânătoare, ar fi împușcat un porc mistreț, pe terenul din extravilanul comunei Homorod, și l-a transportat cu un tractor la stână, fără să dețină autorizație de vânătoare, în condițile prevăzute de lege.

Ulterior, pe parcursul verificărilor, bărbatul ar fi încercat să determine doi martori să nu prezinte probe pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt”, se precizează într-un comunicat al I.P.J. Brașov.

Bărbatul implicat a fost reținut pentru 24 ore și a fost introdus în arestul I.P.J. Brașov.

El este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 din Lg. 407/2006 și influențarea declarațiilor, în cadrul dosarului penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: