19
Dum, Mai

unica.ro

Eveniment

Obiceiurile alimentare dezordonate duc la tulburări intestinale și pot duce chiar la boli grave.

Balonarea este una din problemele ce pot apărea dacă nu avem un orar alimentar adecvat. Aceasta determină producerea unei cantități mai mari de gaze în stomac decât în mod normal.

Cele mai frecvente cauze:

Din cauza vieții agitate existente sunt oameni care fie mănâncă prea repede, fie beau prea repede şi aşa înghit aer, iar alimentele ajung în stomac nedigerate corect. Gazul este cea mai frecventă cauză a balonării, acesta se acumulează în stomac și atunci are loc înghiţirea aerului, în timpul mesei. Obiceiul de a mânca la ore întâmplătoare, dar şi fumatul, pot duce la instalarea balonării abdominale.

Afecţiunile cele mai cunoscute care au ca simptom balonarea abdominală pot fi: cancerul ovarian, boala hepatică, insuficienţa renală sau cea cardiacă congestivă, boala inflamatorie a intestinului, insuficienţă pancreatică. Intoleranţa la lactoză produce deseori simptome gastro-intestinale precum gaze și balonare.

Pentru a putea scăpa de balonare se poate apela la remedii naturale pentru a combate senzația de discomfort.

Salvia - Este un coleretic, adică, stimulează secreţia de bilă. De asemenea, are un efect relaxant asupra muşchilor şi antispasmodic pentru stomac şi intestine.

Feniculul - Stimulează digestia şi luptă împotriva formării gazelor intestinale prin limitarea fermentării alimentelor.

Busuiocul - Este o plantă destul de folosită în bucătărie. Acesta facilitează activitatea stomacului, precum şi expulzarea gazelor intestinale.

 

Sursă: csid.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: