05
Dum, Mai

ziarullumina.ro

Eveniment

Peste 125 de milioane de oameni se confruntă cu această afecțiune.

În România, statistica indică 500 de mii de persoane. Nici Brașovul nu face excepție, atunci când vine vorba despre psoriazis.

Potrivit statisticilor, aproape 30% dintre persoanele diagnosticate cu această boală au rude de gradul I care suferă de aceeaşi afecţiune.

Psoriazisul este o boală transmisă genetic pe linie maternă sau paternă care este la un moment dat declanșată de anumiți factori cum ar fi stresul, oboseala și șocurile emoțional. Consumul de alimente, de alcool sau de tutun sunt de asemenea cauze ale apariției bolii de piele.

„Tratamentele, din păcate sunt doar de ștergere a leziunilor, de fiecare dată se face cu un imunosoprezor sau cu un corticoid local. Leziunea se poate șterge și cu substanțe cheratolitice. Scoaterea tratamentului se face treptat pentru a nu exista fenomenul de recidivă rapidă”, a explicat pentru brasovtv.com medicul primar dermatolog Loredana Patriche Benga.

Psoriazisul poate să afecteze de la o unghie, până la întreg corpul. Cele mai frecvente leziuni apar pe coate și genunchi, dar și la nivelul scalpului.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: