07
Mar, Mai

Sursa foto: IPJ Brașov

Eveniment

UPDATE ORA 17.10

Un procuror al Parchetului Judecătoriei Făgăraș a luat, în urmă cu puțin timp, decizia de a nu-l propună pentru arestare pe șoferul ambulanței care a provocat, aseară, un grav accident.

În cazul ambulanțierului a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru brasovtv.com, că șoferul ambulanței care a provocat accidentul de aseară, de pe DN1, avea o alcoolemie de 2,83 la primul test efectuat după recoltarea probelor biologice, și 2,58 la cel de-al doilea test.

Astăzi, Consiliul de Administrație al Serviciului Județean de Ambulanță din Brașov a decis, în urmă cu scurt timp, desfacerea contractului de muncă în cazul șoferului ambulanței care, aseară, băut, a provocat un accident grav. 

Evenimentul a avut loc pe DN1, între localitățile Mândra și Șercaia.

Șoferul unei ambulanțe a pierdut controlul volanului și a intrat într-un parapet. Apoi, Salvarea a ajuns în șanțul din partea dreaptă a drumului.

Asistenta și pacientul din ambulanță sunt răniți și au fost transportați la spital de o altă Salvare, sosită la fața locului.

Potrivit polițiștilor, etilotestul a indicat, în cazul șoferului ambulanței, rezultatul de 0,97 mg/l alcool în aerul expirat. Bărbatul a fost condus de polițiști la Spitalul Județean de Urgență din Brașov pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.   

„S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpa, șoferul ambulanței a fost reținut, pentru 24 de ore, iar polițiștii, astăzi, vor propune, procurorului de caz, arestarea conducătorului auto. Potrivit procedurilor, procurorul poate fi de acord cu propunerea polițiștilor sau poate dispune o altă măsură  preventivă”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvant al I.P.J. Brașov, subcomisar Alina Ivan.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: