27
Sâm, Apr

retail-fmcg.ro

Eveniment

Ciocolata şi-a câştigat de-a lungul vremii o mare popularitate, fiind considerată una dintre cele mai minunate delicatese din lume.

Specialiștii spun că ciocolata trebuie să conţină cacao în proporție de cel puţin 45% - 50%  ca să o putem clasifica drept "ciocolată neagră". Există o varietate de sortimente de ciocolată neagră, dar toate au în comun conţinutul crescut de cacao.

Mulți nutriționiști spun că, mâncată cu măsură, ciocolata poate menține sănătatea sistemului cardiovascular, are capacitatea de a preveni cancerul, de a regla tensiunea și de a alunga oboseala și stresul.

Conform celor mai noi studii, ciocolata neagră este un antioxidant redutabil. Aceasta încetinește procesul de îmbătrânire și previne apariția mai multor afecțiuni.

Studiile arată că sănătatea cardiovasculară este îmbunătățită la persoanele care consumă ciocolată neagră. Se pare că cei care au mâncat o cantitate mică de ciocolată neagră de două sau trei ori pe săptămână au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale.

Ciocolata neagră îmbunătățește fluxul de sânge și ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Consumul de ciocolată neagră poate împiedica rigidizarea arterelor sau arterioscleroza.

Ciocolata albă este produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie și alte arome. Nu conține cacao pudră sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiată de alb. Aceasta nu are atât de multe beneficii ca și cea neagră. De asemenea nu aduce acel plus de energie, în schimb, are efecte antiîmbătrânire, potrivit sfatnaturist.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: