03
Vin, Mai

ziarultineretului.ro

Eveniment

Un studiu realizat de către cercetătorii americani arată că există aproximativ 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri pătraţi din suprafaţa unui burete de bucătărie şi un milion de bacterii pe aceeaşi suprafaţă a unei cârpe pentru vase.

Oamenii de ştiinţă sugerează, cu privire la concentraţia bacteriilor, că ar fi mai sănătos să tăiem legumele pe un vas de toaletă decât pe un suport din lemn de bucătărie relatează mediafax.ro.

O parte dintre obiectele cu cei mai mulți microbi sunt:

Periuța de dinți - Adevăratul pericol pentru sănătate stă în periuța de dinți. Microbii ajung în cavitatea bucală și apoi în tot organismul. De aceea, este recomandat ca periuța de dinți să fie schimbată o dată la 3 luni sau chiar mai des. Studiile arată însă, că un român păstreză aceeași periuță timp de aproximativ un an și jumătate.

Perna - Atunci când este veche, o treime din greutatea ei poate fi formată din piele moartă, bacterii și chiar gaze. Din această cauză pot apărea probleme respiratorii și chiar alergii. De aceea, medicii recomandă ca pernele să fie spălate la temperaturi înalte și să fie schimbate o dată la 2-3 ani.

Fardurile și pensulele, cuiburi pentru microbi - Pensulele intră în contact cu sebumul pielii, o hrană excelentă pentru dezvoltarea bacteriilor. Statisticile arată că româncele folosesc chiar și câțiva ani un fard de pleoape.

Prosoapele pentru baie - Acestea nu trebuie lăsate ude pentru a nu se dezvolta bacteriile și nu trebuie să fie utilizat același prosop și pentru față și pentru corp, deoarece există riscul de transmitere a unor infecții ale pielii.

Device-urile și gadgeturile - Telefoanele mobile pot avea de 10 ori mai multe bacterii decât scaunul de toaletă. De asemenea, tastatura poate avea de până la 200 de ori mai multe bacterii decât vasul de toaletă, chiar dacă este folosită doar de o singură persoană.

Coşul pentru cumpărături -  Coşurile pentru cumpărături din supermarketuri sunt unele dintre cele mai murdare obiecte de care ne folosim pentru a transporta produsele alimentare pe care le cumpărăm. Indiferent dacă este vorba despre mânerele coşurilor sau de fundul coşului, unde punem produsele, acestea sunt pline de microbi, după cum au arătat nenumărate teste realizate pe probe prelevate de pe acestea, potrivit sfatulmedicului.ro

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: