02
Joi, Mai

dcnews.ro

Eveniment

Una dintre cele mai întâlnite boli, care afectează peste jumătate din populaţia adultă, indiferent de sex sau de vârstă sunt varicele.

Puțini dintre românii care suferă de această boală apelează la ajutor de specialitate, atunci când apar primele simptome. Medicii pot diagnostica boala prin examinarea persoanei şi intervievarea acesteia cu privire la manifestările deranjante, iar apoi recomandă tratamentul adecvat în funcţie de natura problemei şi de stadiul bolii.

„Cauzele principale care duc la apariția varicelor sunt: predispoziția genetică, statul prea mult în picioare, stilul de viață pe care îl duce fiecare individ în parte dar și obezitatea”, a explicat pentru brasovtv.com, medicul chirurg vascular și endovascular, Viorel Rusu.

Este indicat ca înainte de operație să se folosească ciorapii compresivi care ajută la o mai bună circulație sanguină la nivelul picioarelor.

Din păcate există și persoane care nu merg la medic chiar dacă suferă de această boală.

Există multiple metode de tratament pentru vindecarea bolii, printre care se numără scleroterapia și chirurgia minim invazivă cu radiofrecvenţă.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: