10
Vin, Mai

foto: BraşovTV

Eveniment

Atenție, șoferi! Schimbare uriaşă în Codul Rutier, din această lună, în ceea ce privește amenzile de circulație! Pot fi plătite în termen de 15 zile calendaristice, dar cea mai importantă noutate vine la capitolul cuantumuri.

Oficialii Ministerului Afacerilor interne, într-o postare pe pagina de Facebook, oferă un exemplu concret.

„(…) dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei (…)”.

De asemenea, potrivit unei alte modificări a Codului Rutier, amenzile nu mai pot fi achitate direct poliţiștilor. Se elimină astfel, spun oficialii ministerului de resort, orice schimb de bani între cetăţeni şi oamenii legii. Mulți dintre cei intervievați de reporterul Brașov TV pe tema calculului amenzilor, nu știau cu exactitate noul mod de stabilire a cuantumurilor amenzilor rutiere. Șoferii care nu plătesc jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege în termen de 15 zile de la data aplicării sancțiunii sau, după caz, de la data comunicării procesului verbal de contravenție, vor achita suma stabilită de agentul de poliție care a făcut constatarea.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: