28
Dum, Apr

www.incisivdeprahova.ro

Eveniment

Românii au devenit din ce în ce mai pretențioși când vine vorba de vacanțe, iar operatorii de turism încearcă să le ofere destinații cât mai atractive, la prețuri cât mai mici.

În această vară, turiștii de la noi din țară au fost foarte activi din punct de vedere al concediilor.

„Vara aceasta, regina destinațiilor de pe litoral a fost stațiunea Antalya din Turcia unde turiștii români pentru o vacanță de o săptămână cu ultra-all-inclusive, la un hotel de 5 sau de 4 stele, au plătit între 400 și 450 de euro de persoană, pe sejur”, a explicat, pentru brasovtv.com, agentul de turism Andreea Atănăsoaei.

Grecia rămâne, în continuare, o țară foarte căutată de turiștii români datorită diversității pe care o oferă atât din punct de vedere al cazării, cât și din punct de vedere al transportului. Românii au rezervat de la camere la hoteluri de 4 și 5 stele, până la pensiuni și vile.

Egiptul a devenit o tendință în rândul turiștilor români, deoarece stațiunile egiptene se aseamănă foarte mult cu cele turcești, dar au un tarife mult mai mici.

În ceea ce privește destinațiile autohtone, românii au preferat, anul acesta, atât marea cât și muntele.

„Datorită voucherelor de vacanță, a explodat piața turismului intern, astfel că, vara aceasta, românii au luat cu asalt litoralul românesc, iar în momentul în care nu au mai găsit disponibilități, s-au îndreptat spre stațiunile montane sau balneo”.

Turiștii brașoveni s-au orientat către stațiunile Venus, Eforie Nord, Mamaia și Neptun, iar din punct de vedere al stațiunilor balneo au ales Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Călimănești și Căciulata.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: