12
Joi, Dec

sursa foto: observator.tv

Eveniment

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru primele 3 trei zile ale acestei săptămâni.

În cea mai mare parte a ţării se anunţă vreme călduroasă, dar sunt şi regiuni unde se vor înregistra ploi abundente, însoţite de descărcări electrice.

Luni, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu precãdere în regiunile vestice şi sudice, unde pe spaţii mici indicele de confort termic, temperaturã-umezealã, va atinge şi va putea depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, iar mai ales dupã-amiaza şi seara vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie la deal, la munte, în sud-vestul teritoriului şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar punctiform se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate, de peste 20...30 l/mp. Temperaturile maxime, în scãdere faţã de cele din ziua precedentã în sud, se vor încadra între 25 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 13 şi 21 de grade.

Marți, vremea cãlduroasã se va menţine în majoritatea regiunilor, iar indicele de confort termic va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi în vestul, în sudul teritoriului şi izolat, posibil, în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, mai ales dupã-amiaza şi seara, în zonele de deal şi de munte. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar punctiform se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade pe litoral şi 35 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 12 şi 22 de grade.

Miercuri, vremea va rãmâne cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, unde disconfortul termic va fi mai ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în special dupã-amiaza şi seara în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, cu precãdere în sud-vestul, sudul şi centrul ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 34 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 12 şi 22 de grade.