19
Mar, Mar

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Luna iulie se încheie cu un nou Cod galben de ploi, emis, în urmă cu scurt timp, de meteorologi.

Atenționarea vizează următoarele județe: Brașov, Mureș, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin.

Meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă, din această după-amiază și până luni seara.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50...60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Primele două luni din această vară au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani. Meteorologii spun că vara aceasta este una atipică pentru toată emisfera nordică, fără zile cu caniculă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: