19
Dum, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Polițiștii din Brașov, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, au efectuat cinci percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor fapte de înșelăciune și fals.

„Din cercetări a rezultat că o firmă, cu sediul în insulele Cayman, i-a decontat unei femei în vârstă de 28 ani din Brașov, angajată a acestei societăţi în calitate de fotograf stagiar în perioada 30.11.2016 - 22.07.2017, plăţi în valoare de peste 75.000 de USD reprezentând cheltuieli medicale și concediu medical, în baza unor înscrisuri fictive.

Din conținutul înscrisurilor, eliberate de o firmă cu sediul în România, a reieşit faptul că medicii care i-au acordat persoanei suspecte asistență medicală ar fi avut următoarele specialități: medic specialist ecografie, medic hematolog, medic specialist cardiologie și medic specialist cardiologie și chirurgie vasculară - șef secție.

În urma verificărilor s-a stabilit că medicii menționați în cuprinsul documentelor nu figurau în Registrul Medicilor cu drept de practică în România.

În contextul cercetărilor efectuate, s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 35 ani din Brașov a beneficiat în anul 2015 de decontarea unor servicii medicale fictive de către aceeași firmă din exteriorul țării, prin folosirea de înscrisuri fictive eliberate de o altă firmă cu sediul în România, valoarea acestora ridicându-se la peste 370.000 de lei.

De asemenea, polițiștii l-au identificat și pe un bărbat, în vârstă de 38 ani, administrator al societăţilor care au eliberat documentele fictive pentru ambii suspecți, stabilindu-se că, în perioada 2015-2017, a confecționat 4 ştampile purtătoare de denumiri de medici fictivi şi coduri de parafe corespunzătoare, pe care le-a utilizat în generarea de facturi false, contracte de prestări servicii, scrisori medicale, chitanţe şi alte documente fictive de care au beneficiat suspecții.

La perchezițiile efectuate în data de 20.07.2018, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor înscrisuri folosite la decontarea serviciilor medicale fictive, alte mijloace materiale de probă constând în unităţi de calcul, tablete, laptopuri, carduri de memorie, precum şi importante sume de bani.

Cu privire la cei doi bărbați a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 zile, iar față de femeia implicată s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, complicitate la înșelăciune în formă continuată, tentativă la înșelăciune, falsificarea de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: