19
Dum, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

UPDATE Ora 11.40

Fostul primar al Ghimbavului, Dorel Toma, rămâne în arest.

Un judecător de drepturi și libertăți al Curții de Apel Brașov a respins contestația declarată de inculpat împotriva deciziei Tribunalului Brașov, prin care s-a decis că măsura arestării preventive nu va fi înlocuită nici cu cea a arestului la domiciliu, nici cu cea a controlului judiciar. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Arestat de mai bine de două luni, fostul primar al Ghimbavului, Dorel Toma, le-a cerut judecătorilor să-i înlocuiască măsura arestării preventive fie cu cea a arestului la domiciliu, fie cu cea a controlului judiciar.

Un judecător de drepturi și libertăți al Tribunalului Brașov a respins solicitarea, dar inculpatul, nemulțumit, a contestat hotărârea. Curtea de Apel Brașov, care analizează, astăzi, contestația, va avea ultimul cuvânt.

Dorel Toma a ajuns în arest, în urmă cu mai bine de două luni, alături de alți 4 inculpați, pentru fapte de corupție. În dosarul penal deschis în acest caz sunt vizate contracte ilegale de achiziții în domeniul amenajărilor urbane, încheiate de foști responsabili ai Primăriei din Ghimbav. Prejudiciul depășește 18 milioane de lei.

Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: