10
Vin, Mai

sursa foto: economica.net

Eveniment

Camera Deputaţilor a adoptat joi, în calitate de Cameră decizională, proiectul legii de modificare a Codului rutier.

Dacă proiectul va deveni lege, prin promulgare, maşinile de poliţie cu radar vor fi presemnalizate cu panouri afişate cu 500 - 2.000 de metri înainte, pe sensul de mers. Proiectul a fost adoptat cu 226 voturi „pentru”, 26 „împotrivă” şi 5 abţineri.

Potrivit modificărilor adoptate de comisiile parlamentare, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate şi 4.000 de metri în afara localităţilor faţă de radar”.
De asemenea, panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţiștilor.
Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizbil.
Tot comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

Guvernul a anunţat că nu susţine această iniţiativă, potrivit digi24.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: