05
Dum, Mai

Eveniment

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv, astăzi, pe Constantin Niță la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, sub acuzația de trafic de influență, fiind menținută decizia primei instanțe.

După aflarea sentinței, condamnatul s-a predat. El s-a prezentat la sediul Penitenciarului Codlea. Aici va sta în carantină 21 de zile, iar apoi, potrivit procedurilor, cazul acestuia va fi supus atenției membrilor Comisiei de individualizare a pedepselor din cadrul închisorii, așa cum se procedează în cazul tuturor deținuților. Comisia se întrunește săptămânal, în fiecare zi de miercuri, și se stabilește, practic, regimul de executare a pedepsei în cazul fiecărui condamnat.

Având în vedere că deținutul Niță a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, acesta va fi încadrat în regimul de detenție închis și va fi mutat la Penitenciarul Miercurea Ciuc. După o perioadă de 6 luni, Constantin Niță va intra într-o comisie de specialitate, singura în măsură să-i schimbe condamnatului regimul de detenție, din închis în semideschis sau deschis. Astfel, Constantin Niță va putea ajunge la Penitenciarul Târgu Mureș, la Penitenciarul Baia Mare, la Penitenciarul Mărgineni sau la Penitenciarul Codlea.

În toată această perioadă, condamnatul Constantin Niță are posibilitatea să uziteze de dreptul la muncă, potrivit calificării acestuia, în funcție de numărul locurilor de muncă disponibile în închisori.

Reporterii Brașov TV vă vor ține, în continuare, la curent cu situația condamnatului Constantin Niță și cu modul în care acesta va fi tratat în închisoare: ca oricare al deținut sau ca un… fost ministru. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: