07
Mar, Mai

sursa foto: brasovmetropolitan.ro

Eveniment

Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă în dosarul în care Constantin Niță a fost judecat pentru trafic de influență.

Constantin Niță a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, fiind menținută pedeapsa dispusă de către instanța de fond. Iată minuta de ședință: 

„Dosar nr.3157/1/2017- d.p. 118

I. Admite apelul formulat de inculpatul Niţă Constantin împotriva sentinţei penale nr. 305 din data de 26 mai 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 2312/1/2016. Desfiinţează, în parte, sentinţa atacată şi, rejudecând: Înlătură dispoziţia privind confiscarea de la inculpat a sumei de 30.000 euro. Menţine măsura sechestrului asigurător, dispusă prin ordonanţa nr. 961/P/2015 din data de 09.06.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, numai până la concurenţa sumei de 303.118 lei. Menţine restul dispoziţiilor din sentinţa apelată care nu sunt contrare prezentei decizii.

II. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva aceleiaşi sentinţe.

III. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelurilor rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru apelantul intimat inculpat, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 65 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 iunie 2018”.

ȘTIRE INIȚIALĂ: 

Fostul ministru al Energiei a fost judecat pentru trafic de influență, după ce ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. În primă instanță, Constantin Niță a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, dar inculpatul a declarat apel. În ultimul cuvânt în fața instanței, la ultimul termen de judecată, fostul ministru a susținut că este nevinovat și a negat că a primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. 

Constantin Niță a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență, el fiind acuzat că, în cursul anului 2013, i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia - UTI cu Primăria Iași.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: