22
Vin, Feb

sursa foto: ziaruldevaslui.ro

Eveniment

Gazele naturale vor fi mai scumpe.

Se va întâmpla din iarna viitoare, deoarece cotaţiile petroliere s-au majorat foarte mult în ultima perioadă. Declarația a fost făcută astăzi, de directorul departamentului de comercializare a energiei din cadrul Romgaz, Vasile Ciolpan.
El a arătat că programul de stocare a gazelor în depozitele subterane se desfăşoară în grafic, iar în următoarele trei luni va fi îndeplinită obligaţia cu privire la cantitatea care va fi înmagazinată.
Potrivit lui Ciolpan, Romgaz deţine depozite cu o capacitate de 3 miliarde de metri cubi de gaze, din care se utilizează 2,2 - 2,4 miliarde, în funcţie de prognozele de consum pentru iarnă.
La finele lunii mai, Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, declara că preţul gazelor pe piaţa românească, atât cele de producţie internă, cât şi cele de import, va creşte semnificativ iarna următoare, ca urmare a majorării cotaţiilor petroliere.
Singurul care susţine că preţul gazelor nu va creştere la iarnă este chiar ministrul Energiei, Anton Anton. În urmă cu două săptămâni, el a fost întrebat de jurnalişti care este strategia României de a proteja consumatorii vulnerabili de creşterea preţului gazelor, aşteptată pentru următoarele luni. „Nu-i adevărat”, a răspuns ministrul, care a refuzat însă, să-și argumenteze opinia.

Căutare