28
Dum, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Liviu Dragnea își va primi sentința în dosarul angajărilor fictive de la D.G.A.S.P.C. Teleorman pe 21 iunie, dar verdictul, chiar dacă nu va fi definitiv, este cunoscut în PSD.

A spus-o Lia-Olguța Vasilescu, în urmă cu scurt timp, la TVR 1, în emisiunea România 9, moderată de Ionuț Cristache.

„Sentința va fi de achitare, sunt convinsă, nu există niciun motiv. Să tratezi liderul partidului într-un proces penibil nu e normal. Tot dosarul se baza pe mărturiile a două persoane, iar în fața judecătorilor au spus că au dat declarațiile acelea la presiuni”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, la TVR 1, citată de stiripesurse.ro.

Liviu Dragnea e acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul „Referendumul”, în care Dragnea este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat prejudiciul în cauză.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a susţinut că niciun martor din dosarul D.G.A.S.P.C. Teleorman nu spune să fi auzit de vreo instigare a lui Dragnea şi că acesta nu era abilitat să controleze Direcţia.

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al C.J. Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea D.G.A.S.P.C. Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa-Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa-Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: