18
Sâm, Mai

sursa foto: rtv.net

Eveniment

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, astăzi, că ambasadorul SUA, Hans Klemm, va fi înlocuit de o persoană care cunoaşte limba română.

Meleșcanu a precizat însă, că nu poate dezvălui numele înlocuitorului până nu va primi agrementul.

„Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a spus Meleşcanu, întrebat în legătură cu înlocuirea ambasadorului SUA, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu-l cunoaşte personal pe noul ambasador, ci din CV. 
Totodată, Meleşcanu a spus că nu poate face evaluări la adresa ambasadorului SUA, Hans Klemm. „Nu pot eu să fac evaluări la adresa ambasadorului Klemm pentru că nu cunosc decât o parte mică a activităţii sale, respectiv discuţiile instituţionale pe care le-am avut la Ministerul Afacerilor Externe şi, din acest punct de vedere, vă asigur că au fost întotdeauna cordiale, chiar dacă nu am fost de acord cu toate problemele. În rest, evaluarea nu-mi aparţine, aparţine Departamentului de Stat”, a mai spus Meleşcanu. 
El a arătat că în mandatul acestuia s-au făcut paşi importanţi în relaţia cu SUA, mai ales în domeniul economic.
Întrebat în legătură cu intervenţiile lui Klemm în ceea ce priveşte deciziile politice, Meleşcanu a răspuns: „Dânsul nu a avut intervenţii în ceea ce priveşte deciziile politice. A exprimat puncte de vedere. România este o ţară democratică unde toată lumea se poate exprima”.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: