02
Joi, Mai

sursa foto: prosport.ro

Eveniment

Simona Halep e la doi paşi de a treia finală de la Roland Garros. De această dată însă, nu pare să mai simtă presiunea din trecut.

Deşi o întreagă Românie îşi doreşte ca numărul unu mondial să câştige un turneu de Grand Slam, sportiva din Constanţa susţine că acest lucru nu o sperie.

Halep a făcut un nou meci mare la Paris, în care a cedat doar trei game-uri, într-o confruntare care, pe hârtie, se anunţa foarte complicată. Asta dacă judecăm după forma arătată de Elise Mertens. Simona a controlat autoritar partida de la un capăt la altul, iar acum îşi canalizează toate energiile spre duelul cu Kerber, din sferturi.

Obiectivul său cel mare îl reprezintă câştigarea unui Grand Slam, iar Roland Garros pare să i se preteze cel mai bine. Atât din punct de vedere al calităţilor, cât şi în ceea ce privește backgroundului (a fost finalistă în 2014 şi 2017, după ce în prealabil câştigase competiţia la juniori, în 2008).

În condiţiile în care din ţară se pune o presiune mare pe umerii săi, sarcina Simonei este cu atât mai complicată. Totuşi, Halep are experienţa dobândită în 2017, când a ratat de mai multe ori şansa de a deveni numărul unu mondial, pentru ca apoi, la Beijing, să îşi vadă visul cu ochii. Simona pare să trateze în acelaşi mod şi turneele de Grand Slam, conştientă că, având constanţa din ultimii ani, va câştiga la un moment dat. Toată presiunea pusă de români este, în acest moment, transformată de constănţeancă în energie, astfel că nu ar mai trebui să apară un nou blocaj.

„Nu simt presiune din partea ţării mele. Simt că toţi îşi doresc să câştig un Grand Slam, dar iau totul în mod pozitiv. Simt că toţi sunt în spatele meu. Visez să câştig un astfel de turneu, dar nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla anul acesta. Sau dacă se va întâmpla vreodată. Dar lucrez la asta, acesta e obiectivul meu”, a spus Halep, potrivit wtainsider.

În sferturile de finală ale competiţiei din capitala Franţei, Halep o va întâlni, miercuri, pe Kerber, care a trecut de favorita publicului, Caroline Garcia. În măsura în care va trece de reprezentanta Germaniei, Simona va lupta pentru un loc în finală cu învingătoarea din partida Muguruza – Sharapova, potrivit digisport.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: