30
Mar, Apr

Sport

După o perioadă în care handbalistele de la Corona au făcut pregătire fizică, brașovencele au intrat în sală, unde au început antrenamentele specifice. Fetele pregătite de Costică Buceschi și Dragoș Dobrescu au nevoie de timp pentru ca relațiile de joc să se închege. În perioada următoare, Corona va disputa o serie de jocuri de verificare.

 Echipa de handbal Corona Brașov începe jocurile amicale. După trei săptămâni în care accentul a fost pus mai ales pe pregătirea fizică, brașovencele sunt gata să înceapă testele de verificare.

„Fetele au răspuns foarte bine la ceea ce le-am cerut, într-o perioadă în care am folosit mingea medicinală și alergările. Ușor, ușor trecem spre partea specifică, urmează și jocurile amicale. După fiecare turneu trebuie să tragem niște concluzii și sperăm să vedem că relațiile între jucătoare se leagă tot mai bine, în primă fază pe apărare și apoi și pe atac. Important este că fetele sun sănătoase. Avem mici probleme dar aceste se vor rezolva în cel mai scurt timp. Așteptăm ca Laura Chiper să ajungă cât mai repede la 100% din capacitatea fizică”, a declarat tehnicianul Coronei, Costică Buceschi.

„A fost o perioadă de pregătire de care avem parte an de an, e mai greu, dar cred că am trecut cu bine peste ea. Nu sunt accidentări grave, doar mici probleme care se vor rezolva. În perioada de meciuri sper să legăm cât mai bine relațiile de joc”, a spus și portarul Ana Maria Mîrcă.

Primele teste pentru Hotea și compania vor avea loc joi și vineri la Debrecen, unde vor da piept cu formația locală din prima ligă maghiară.  Apoi, Corona va juca la un turneu în Slovacia, la Michalovce, unde vor mai participa maghiarele de la Kisvarda, polonezele de la Lublin și gazdele de la Iuventa Michalovce. După ce se vor întoarce din Slovacia, Hotea și compania vor juca la Bistrița cu Universitatea Cluj, SCM Roman și CSM Bistrița. Turneul se va desfășura în perioada 12-13 august. Primul contact cu fanii brașoveni va avea loc pe 15 august când va debuta memorialul „Dumitru Popescu Colibași”. La competiția ce va fi găzduită de Sala Sporturilor din Brașov vor mai participa CSM Bistrița, Unirea Slobozia și Măgura Cisnădie.

„Toate echipele pe care le întâlnim în următoarele zile sunt într-o perioadă de reconstrucție și trebuie să vedem cum ne descurcăm cu adversari puternici. Vor urma apoi și jocuri cu adversari mai slab cotați cu care putem lucra mai mult pentru relațiile tehnice și combinațiile de joc. Ușile încă sunt deschise pentru jucătoare noi și eu încă îmi doresc jucătoare la echipă. Sunt 15 senioare plus două, trei fete de la tineret, dar vreau ca cele care mai vin, mai ales dacă e vorba de străine, să fie peste nivelul echipei”, a spus antrenorul Costică Buceschi.

Din lotul care a plecat spre Ungaria și Slovacia nu fac parte junioarele Sorina Tîrcă, Daria Bucur, Daciana Hosu și Claudia Lăcătuș. Ele sunt la lotul de tineret al României care participă la Campionatul European sub 21 de ani din Slovenia. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: