26
Vin, Apr

Sursa Foto: bzb.ro

Sport

FC Brașov nu a reușit să obțină decât un punct din jocul de pe propriul teren cu Sepsi Sfântu Gheorghe și a ratat șansa de a se apropia la doar doul lungimi de liderul Juventus București. La capătul unui joc disputat, cu ocazii de ambele părți, FC Brașov și Sepsi Sfântu Gheorghe au remizat, scor 1-1, pe Tineretului, într-un meci ce a contat pentru etapa a 20-a din Liga a doua.

Repriza stegarilor. Pe un teren înghețat și pe un frig pătrunzător cele două echipe au încercat să ofere un spectacol celor aproape 600 de spectatori prezenți în tribune. Oaspeții au început mai bine jocul și au avut două șanse de a deschide scorul, dar fostul fundaș al celor de la Corona, Răzvan Damian a rata de fiecare dată. Galben-negrii au reușit să puncteze la prima acțiune de poartă. În minutul 13, Iulian Popa a executat perfect o lovitură de la colțul terenului, iar Poverlovici a avut o simplă formalitate de îndeplinit. Astfel FC Brașov conducea cu 1-0 și lucrurile mergeau bine pentru echipa de sub Tâmpa. Stegarii au continuat să atace și să caute golul al doilea, dar Ștefan Grigorie și Laurențiu Manole nu a reușit să-l învingă pe Niczuly din situații foarte bune.  Astfel la cabine s-a intrat cu FC Brașov în avantaj de un singur gol.

Sepsi a dominat partea secundă. După odihnă, FC Brașov a fost de nerecunoscut. După câteva minute în care a încercat să țină de minge și să facă un joc de posesie, trupa lui Cornel Țălnar a cedat inițiativa. Sepsi a prins curaj, a făcut pasul în atac, a îneput să domine teritorial și după ce Hadnagy și Minciună au ratat ținta, trupa covăsneană a deschis scorul spre bucuria celor peste 300 de fani veniți de la Sfântu Gheorghe pentru a-și încuraja favoriții. În minutul 82, după o centrare din banda dreaptă, Hadnagy deviază de lângă Paul Iacob, Leca îl scapă din marcaj pe Issa care îl învinge pe Florin Iacob cu un șut sub transversală. Trupa din Sfântu Gheorghe nu s-a mulțumit cu un singur punct și a continuat să atace căutând golul al doilea. Până la final, Hadnagy a ratat două oportunități mari de a-și duce echipa în avantaj. S-a terminat 1-1 și FC Brașov rămâne pe poziția a doua a clasamentului cu 38 de puncte, la patru lungimi distanță de Juventus București, ocupanta primei poziții.

„Un rezultat echitabil”. „Terenul impracticabil a fost o mare problemă pentru noi. Noi nu avem jucători de luptă, băieții mei sunt mai degrabă tehnici. Din păcate, în aceste condiții nu s-au putut face zece pase la firul ierbii, iar integritatea corporală a jucătorilor este pusă în pericol. Pe astfel de terenuri nu se poate juca fotbal. Nu le-am spus jucătorilor la pauză să se retragă, ba dimpotrivă, însă condițiile meteorologice și terenul deplorabil au influențat jocul. Rezultatul este unul echitabil, în condițiile în care în prima repriză vântul ne-a ajutat pe noi și am controlat jocul, iar repriza a doua a bătut contra noastră și cei de la Sepsi au fost la conducere. Nu trebuia să se mai dispute aceste două etape. Este păcat că Federația Română de Fotbal nu se gândeste la integritatea jucătorilor. Am încredere că vom temina anul cu un rezultat bun pe terenul celor de la Juventus București”, a spus la finalul jocului antrenorul Cornel Țălnar. În ultimul meci din acest an, FC Brașov va evolua în runda următoare în deplasare contra liderului Juventus București.

FC Brașov – Sepsi Sf. Gheorghe 1-1 (1-0)
Au marcat: Poverlovici min. 13 / Issa min. 82
 

FC Braşov: Fl. Iacob - Băjan, Leca, Poverlovici, Stan - Manole (Răsdan 87'), I. Popa (Vl. Munteanu 63'), P. Iacob, Goge - Grigorie -Istrati (Sburlea 56').
Antrenor: Cornel Ţălnar

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly - Dumbravă, Damian, Ursu, Ţepeş (Plămadă 70') – Chiş, Minciună (Burlacu 76'), Issa , Huiban (Răduţoiu 90+3') - D. Ene, Hadnagy. 
Antrenor: Valentin Suciu

 

Cartonașe galbene: I. Popa, Răsdan / Țepeș, Issa

Arbitru: Ionuț Coza (Cernica)

Asistenți: Gabriel Stroe (Pitești) și George Neacșu (Câmpulung Muscel)

Rezervă: Ovidiu Oprea (Ploiești)

Observatori: Gheorge Constantin (Suceava) și Adrian Mihalcea (București) 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: