02
Joi, Mai

Sursa foto: goanadupabitcoin.ro

Economic

,,Ramura legislativă a guvernului Coreei de Sud a înaintat recent o propunere de ridicare a interdicției pentru derularea de ICO-uri pe teritoriul țării, interdicție impusă în septembrie 2017 de autoritatea de reglementare coreeană.

Anul trecut, Comisia pentru Servicii Financiare din Coreea de Sud a interzis astfel de proiecte, motivând decizia prin faptul că ICO-urile sunt prea riscante și speculative și reprezintă ”o încălcare a legilor privind piața de capital”.

Propunerea de ridicare a interdicției a fost înaintat în data de 29 mai către Comitetul Special al celei de-a Patra Revoluții Industriale și include inclusiv ideea de creare a unui Task Force care să asigure transparența pieței de investiții în criptomonede, precum și măsuri de asigurare a protecției investitorilor.

”Dorim să stabilim o bază legală pentru tranzacționarea de criptomonede, inclusiv legalizarea activităților de tip ICO, prin intermediul Comitetului specializat din cadrul Adunării Naționale” se menționează în proiect.

În raport sunt incluse propuneri de creare de noi autorități care să stimuleze dezvoltarea tehnologiei blockchain și să acorde sprijin companiilor care se specializează pe astfel de activități.

În luna aprilie, Asociația Blockchain Coreeană, o organizație formată din reprezentanți ai marilor jucători din industria cripto din acestă țară, a propus o serie de reguli ce urmăresc să asigure protecție pentru investitori și în acelați timp să detecteze eventualele tranzacții neobișnuite ce au loc. Aceste reguli vor fi adoptate de cele 14 exchange-uri autorizate din țară, inclusiv  Bithumb, Coinone, Gopax, OKCoin Korea și Huobi Korea, dar au în același timp și rolul de a susține inițiativa de ridicare a interdicției pentru derulearea de ICO-uri.

De exemplu, asociația va crea un comitet care va realiza evaluări ale noilor proiecte ce doresc să lanseze token-uri, asicurându-se că vor respecta legislația împotriva spălării de bani, precum și practici ce încalcă codurile etice precum insider trading.

Având în vedere că piața cripto din Coreea de Sud este una dintre cele mai active la nivel mondial, inițiativele de acest tip sunt extrem de relevante și sprijină demersurile autorităților în vederea adoptării unei structuri legale ce promovează criptomonedele și stabilizează industria ce le creează''.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: