11
Sâm, Mai

Sursa foto: goanadupabitcoin.ro

Economic

,,Un grup de universități de top din China plănuiește să construiască o organizație descentralizată bazată pe blockchain, care are ca scop să facă resursele educaționale mai accesibile și mai rezonabile ca preț.

Condus de Tsinghua x-lab, incubatorul de inovație de la Universitatea Tsinghua, împreună cu mai multe alte institute educaționale cum ar fi universitățile Peking și Zhejiang, au inceput un proiect pilotpe blockchain. Inițiativa a fost dezvăluită duminică.

Aceasta se numește Liga Educației Tinerilor în Lanț. Viziunea proiectului este să devină opusul unei universități de elită din America, în care resursele educaționale se limitează în mare parte la cei care și le pot permite, spune anunțul.

În acest scop, centrul de inovație al universității caută să construiască o organizație autonomă descentralizată bazată pe protocolul blockchain, la care să se poată alătura ca noduri distributive instituțiile de cercetare și universitățile.

Scopul final, conform celor de la x-lab, este să îi lase pe participanți să voteze pentru aplicațiile dezvoltate în viitor pe platformă, în timp ce studenții și profesorii ar putea să aibă acces la resurse educaționale de la diferite instituții partajate prin registrul distributiv.

Cei de la x-lab nu au dezvăluit încă o programă concretă pentru dezvoltarea proiectului. Inițiativa marchează însă o mișcare colaborativă majoră făcută de universități în China, ca parte a unei presiuni mai mari de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor blockchain.

Universitățile din China urmăresc înregistrarea de patente blockchain încă din 2015.

De fapt, date de la Biroul de Proprietate Intelectuală Chinez arată că universitățile de pe teritoriul țării au înaintat aproape 140 de aplicații de patent legate într-un fel sau altul de tehnologia blockchain, doar în ultimii trei ani. Patentele acoperă deja o gamă largă de domenii''.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: