28
Dum, Apr

Brasov TV

Social

Cazare gratuită pentru copiii săraci care vor vizita Brașovul. Proiectul inedit și a fost lansat la inițiativa unor proprietari de hosteluri. Tinerii cu o situație financiară precară vor putea fi cazați la două unități de profil, vor avea micul dejun inclus și un tur de oraș gratuit.

Programul-pilot se va derula în lunile ianuarie şi februarie, pentru minimum 200 copii. Aceștia vor fi cazați în grupuri, în camere cu mai multe paturi și baie comună.

Ideea a venit după derularea programului Școala Altfel. De fiecare dată existau mai mulți elevi din alte orașe cu probleme financiare care veneau la Brașov și își permiteau să participe la activitățile de grup . Aceasta a fost motivul pentru care proprietarii au decis să vină în sprijinul acestor elevi. „ Putem oferi gratuități pentru copiii care au o situație materială mai dificilă și cu mare plăcere o să-i ajutăm să vină să vadă și ei Brașovul și să socializeze într-un cadru optim ” a declarat Jozsef Szigeti, proprietar hostel.

Și pentru că mulți tineri vin la Brașov să descopere orașul, proprietarul Hostelului s-a hotărât să le ofere acestora și un tur gratuit prin centrul istoric, cu sprijinul unor ghizi locali. „ Îi așteptăm la Brașov cu brațele deschise să-i ghidăm. Noi facem tururi gratuite în fiecare zi, în limba engleză și atunci pentru ei, în funcție de timpul lor și de ce activități mai vor să facă, o să le oferim un ghidaj în Brașov să afle un pic despre oraș, despre istorie sau muzee” a declarat Simona Ciuraru, ghid local.

 

Proprietarii hostelurilor care au demarat acest proiect speră ca inițiativa lor să fie preluată de cât mai multă lume.  

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: