26
Vin, Apr

Buciumul

Social

Memoria luptătorilor anticomuniști este încă vie și așa trebui să rămână mult timp de acum încolo. Pentru ca tinerii să nu uite ce sacrificii au făcut personalitățile marcante din acea perioadă, la Brașov a avut loc un simpozion dedicat disidenților. Sute de tineri au participat la dezbaterile de la Centrul Cultural Reduta.

Simpozionul memorial „Efigii ale unor generații neînfrânte. Nicolae Purcărea, Teofil Mija și Petre Baicu, mereu vii în memoria brașovenilor” a avut loc la Centrul Cultural Reduta. Tinerii au avut ocazia să afle de la personalități marcante poveștile de viață ale unora dintre cei mai îndârjiți anticomuniști. „ Chiar pentru tinerii din ziua de azi este organizat acest eveniment. Așa cum se constată nici în școli, nici în alte locuri de educație nu se vorbește deloc despre istoria noastră, despre ceea ce a fost, ba dimpotrivă se acuză și astăzi tot pe aceia care au fost în suferință în perioada de tristă amintire ” a declarat Sorin Chiorean, președinte Asociația Christiana.

 

„ Dacă ar fi să judecăm în termenii realității, acești oameni s-au jertfit pentru nimic. De fapt ei s-au jertfit pentru poporul român, iar ceea ce trăim astăzi este reacția indolentă și iresponsabilă a unei populații care nu mai are memorie și a unor conducători care se ocupă cu ștergerea sistematică a acestor memorii ” a completat actorul Dan Puric.

 

Sala Centrului Cultural Reduta a fost neîncăpătoare pentru numărul impresionant de participanți care au vrut să vadă ce a însemnat cu adevărat lupta anticomunistă și ce ar fi de făcut pentru ca acele sacrificii să nu fie uitate.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: