03
Vin, Mai

Foto: brasovtv.com

Social

Chiriile de pe strada Republicii au scăzut cu doi euro pe metru pătrat. Chiar şi aşa, principala arteră din Braşov rămâne cea mai scumpă din provincie. Strada Republicii este întrecută doar de Bulevardul Magheru și Calea Victoriei din capitală. 

Nivelul chiriei medii pe strada Republicii din Braşov a scăzut cu doi euro în ultimul raport Main Streets Across The World realizat de o companie de consultanţă imobiliară. În  perioada 2016/2017 chiria pe strada Republicii este de 38 de euro pe metrul pătrat, faţă de 40 de euro, cât era în raportul anterior. Cu toate acestea, Republicii rămâne cea mai scumpă stradă din afara Bucureştiului, cu 456 de euro pe metrul pătrat plătiţi într-un an.



În studiu au mai fost cuprinse străzile Victoriei din Timişoara, cu 444 de euro/metrul pătrat/an, Ştefan cel Mare şi Cuza Vodă din Iaşi, cu 300 de euro/mp/an, şi Memorandului, Napoca şi Eroilor din Cluj-Napoca, cu 444 de euro/mp/an. Proprietarii de terase din Brașov consideră că prețul cerut pentru metrul pătrat este puțin cam mare, având în vedere că sezonul estival este ceva mai scurt decât în alte zone din țară.

Cea mai scumpă arteră comercială din lume este Fifth Avenue, New York. Bulevardul are o lungime de aproape 10 kilometri, iar de-a lungul său sunt deschise magazine ale celor mai cunoscute branduri din lumea modei. Aici, închirierea unui metru pătrat costă aproape 35.000 de dolari/an.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: