03
Vin, Mai

Foto: Arhivă

Social

Cu mai puțin de trei săptămâni înaintea debutului noului an școlar, multe unități de învățământ din județul Brașov nu au aviz de securitate la incendiu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Chiar și așa, conducerea Inspectoratului Școlar Județean susține că nu este pusă în pericol începerea cursurilor. În tot județul Brașov există 627 de clădiri în care funcționează unități de învățământ. 119 dintre acestea nu dețin autorizație de securitate la incendiu. 20 au toate autorizațiile în regulă, iar pentru celelalte 488 nu este nevoie de aviz de la ISU, deoarece au fost construite când legislația nu impunea acest lucru.

Probleme sunt în cazul unităților construite după anul 2005, de la intrarea în vigoare a noilor norme de autorizare pentru securitate la incendiu. Cei de la Inspectoratul Școlar spun că au nevoie de la bani de la primării pentru a remedia aceste probleme, dar că situația nu este atât de gravă. Inspectorii ISU verifică dacă există suficiente căi de evacuare, un plan bine stabilit de evacuare, extinctoare funcționale, un hidrant, dar și dacă persoanele care lucrează în clădire au fost instruite așa cum prevede legea. 

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: