04
Sâm, Mai

În plenul Consiliului Local s-a aprobat majorarea salariilor angajaţiilor Primăriei

Social

Salariile angajațiilor Primăriei Brașov dar și ale celor care lucrează la instituțiile subordonate Consiliului Local vor fi majorate. Chiar din luna august. Este vorba în special despre angajații cu salarii mici, care nu depășesc în prezent 1.500 de lei.

Practic va exista un echilibru în ceea ce privește grila de salarizare de la Primărie. Noua grilă de salarizare a fost aprobată în ședința ordinară de plen a Consiliului Local. Până acum, peste 50% dintre angajații Primăriei și ai instituțiilor din subordinea Municipalității câștigau între 1.500 și 2.000 de lei. De acum nu va mai exista niciun salariu în Primărie sub 2.000 de lei. Primăria Brașov are 280 de angajați.  

Ne bucurăm că a venit acest moment mult așteptat de noi. Este important că s-a respectat principiul egalității din Legea 153 privind salarizarea personalului de la stat. Mă bucur că am găsit înțelegere la consilierii locali, deoarece cu acele salarii chiar nu puteam să avem un trai decent. Am avut grijă ca aceste creșteri să fie proporționale atât respectând gradul sau treptele profesionale, dar și vechimea fiecăruia în muncă”, a declarat Bianca Calinschi, președintele sindicatului liber al salariaților din Primăria Brașov. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: