26
Vin, Apr

Social

Vă pregătiți să străbateți Europa cu mașina? Nimic rău până aici. Asta doar dacă sunteți un șofer disciplinat. În caz contrar, trebuie să știți încă de la plecare că în multe state regulile de circulație sunt diferite de ale noastre. 

De la 1 iulie cine va trece prin Franța va trebui sa-și doteze mașina cu accesorii noi. Șoferii sunt obligați să aibă în mașină alcooltest-ul. În Ucraina, Bulgaria, Spania, Italia, Turcia, Elveția și Germania, vehicolul vă poate fi confiscat dacă parcați neregulamentar sau dacă depașiți viteza legala. Detectoarele de radar sau GPS-urile dotate cu acest sistem nu au ce cauta la dumneavoastră în mașină, chiar dacă sunt închise. 

 

În majoritatea țărilor europene, fapta constituie infracțiune. Foarte important, să aveți bani la dumneavoastră. În anumite state amenzile se plătesc doar pe loc. Face excepție Grecia, unde se poate achita în termen de 10 zile la Trezorerie. Mare atenție cum vă stăpaniți nervii în trafic. În țări precum Grecia , Spania, Italia, Franța sau Turcia claxonatul este interzis. În final nu uitați de taxele de autostradă, extrem de mari în Ungaria, Austria, Italia și mai ales Franța. Oricum înainte de a pleca la drum e bine sa vă informați !

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: