27
Sâm, Apr

Romania TV

Social

Trei din 10 angajaţi lucrează chiar şi atunci când sunt în vacanţă. Un studiu realizat de un important portal de locuri de muncă arată că peste o treime dintre angajaţii români (36%) lucrează şi atunci când sunt în vacanţă.

 

Alți  37% dintre angajaţi români susţin că lucrează ocazional din concediu, doar atunci când este neapărat nevoie, în timp ce doar 27% dintre respondenţi spun că delimitează foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanţă şi nu muncesc niciodată atunci când sunt în vacanţă. Antreprenorii sunt cel mai adesea nevoiţi să lucreze în vacanţă, 88% dintre aceştia dedică timp business-ului şi în perioadele de odihnă.

Circa 80% dintre respondenţi recunosc că citesc mailurile de serviciu pe perioada concediului, 66% verificând mesajele cel puţin o dată pe zi, astfel încât să rămână informaţi şi să poată relua mai uşor activitatea la întoarcerea din concediu, se mai arată în sondaj. Și un alt aspect important, 59% dintre participanţii la sondaj au declarat faptul că au încă zile de concediu neefectuate din 2016, cei mai mulţi sunt angajaţi în poziţii de conducere (70%). 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: