08
Mie, Feb

BrasovTV.com - Răzvan IANCU

Social

     În aceste momente, în Piața Unirii au loc ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Române. În ciuda frigului sute de brașoveni sunt acum în Schei și asistă la un ceremonial religios.

     În ciuda frigului sute de brașoveni s-au adunat în Piața Unirii pentru a sărbători Mica Unire. La 158 de ani de momentul istoric românii au ieșit din nou în stradă. Alături de reprezentanții autorităților locale au fost astăzi și brașoveni costumați în PORT popular.

     Piața Unirii a fost arhiplină. Pe lângă jandarmii și militarii prezenți la ceremonie, au venit și reprezentanții autorităților locale. Cu toții au asistat pentru început la un mic ceremonial religios. Brașovenii veniți din tot orașul au urmărit cu atenție manifestările. Unii dintre ei au venit îmbrăcați în haine populare, doar așa, spun ei se poate cinsti cu adevărat marele eveniment de acum 158 de ani. ,, Costumul popular reprezintă veșnicia. Este pilonul identității noastre și rămâne ca un talisman pentru românismul de astăzi. Într-o zi de mare sărbătoare, românul își ia cele mai frumoase  haine. Noi am considerat că Unirea Mică este foarte importantă, de aceea eu și colegele mele ne-am îmbrăcat cu aceste frumoase costume populare. ,, a declarat una dintre brașovenecele prezente în Piața Unirii.

     Evenimentul unirii a fost marcat și de autoritățile locale, care le-au urat tuturor un sincer La Mulți ani! ,, Este un eveniment mare pentru noi românii, un eveniment care a dus ca această națiune să fie ceea ce este astăzi. Cinste înaintașilor noștri, Este de datoria noastră, celor de astăzi să fin uniți, să năzuim în aceleași gânduri, în așa fel încât să ducem mai departe această națiune frumoasă pe care o avem. ,, a declarat Adrian Veștea, președinte Consiliul Județean Brașov. ,, Mica Unire și data de 24 ianuarie reprezintă un reper în conștiința națională. Mica Unire a dus la aproape 60 de ani la Unirea Mare, cea din 1918. Astăzi într-o zi așa de importantă nu trebuie să uităm de frații noștri de peste Prut și trebuie să ne gândim că va trebui să mai dăm încă odată mâna. La mulți ani România, La Mulți Ani brașoveni, La mulți ani tuturor! ,, a declarat și viceprimarul Brașovului Mihai Costel.
 

     După ce au ascultat cuvântările autorităților, toți cei prezenți la eveniment s-au prins în hora unirii.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: