19
Vin, Apr

Sport

Handbalistele de la Corona BraÈ™ov au remizat pe teren propriu cu CSM Roman, scor 18-18 (9-11), într-un meci ce a contat pentru runda a È™asea a Ligii NaÈ›ionale de handbal feminin. BraÈ™ovencele au început prost meciul È™i oaspetele au trecut la conducerea jocului. Hotea È™i compania au ratat foarte mult din poziÈ›ii de unu la unu cu portarul advers È™i asta a făcut ca la pauză tabela să arate 11-9 pentru CSM Roman.

În partea a doua, antrenoarea BraÈ™ovului, Mariana Tîrcă, a schimbat sistemul de apărare È™i acest lucru s-a văzut imediat. Toscovic, Marin, Glibko È™i Stoleru nu au mai găsit soluÈ›ii, iar Corona a reuÈ™it să restabilească egalitatea. Din păcate arbitrajul din partea secundă a lăsat mult de dorit. Dacă în prima repriză buzoiencele Năstase È™i Stancu au arbitrat aproape perfect, în partea secundă au dat cîteva decizii care au iritat pe toată lumea. Din nefericire cele mai multe decizii greÈ™ite au fost împotriva trupei conduse de Tîrcă È™i Berbece. Chiar dacă au jucat aproape o repriză întreagă în patru È™i cinci jucătoare, braÈ™ovencele au reuÈ™it să treacă în avantaj pe tabela de marcaj cu un minut È™i jumătate înainte de finalul jocului, scor 17-16. Romanul a egalat È™i la ultimul atac, la scorul de 18-18, Corona a vut È™ansa de a câÈ™tiga. DeÈ™i era interesul braÈ™ovencelor să rezolve cu gol faza de atac È™i deÈ™i trecuseră doar 14 secunde din atacul Coronei, cele două buzoience au semnalizat pre-pasiv. S-a încheiat 18-18 iar Corona a pierdut două puncte.

„Ne aÈ™teptam la un meci greu, mai ales că ne lipsesc câteva piese importante din efectiv. Singurul regret pe care îl am este că nu au reuÈ™it să pună în practică È™i în prima repriză apărarea pe care am pregătit-o È™i pe care am văzut-o în partea a doua. TotuÈ™i, este greu să joci, È›inând cont de maniera de arbitraj din repriza secundă. Nu poÈ›i spera la un rezultat bun, chiar în faÈ›a propriilor suporteri, dacă joci aproape o repriză în inferioritate numerică, simplă sau chiar dublă. Le felicit pe fete pentru modul în care s-au bătut È™i dacă aceasta va fi atitudinea de acum înainte, sunt convinsă că vor creÈ™te È™i că vor căpăta încredere È™i că nu ne va mai afecta nici măcar o asemenea manieră de arbitraj”, a declarat la final antrenoarea braÈ™ovencelor, Mariana Tîrcă.

În meciul cu CSM Roman, pentru Corona au marcat: Chiper 6, Hotea È™i Negau câte 3, Sorina Tîrcă È™i Adriana Crăciun câte 2, Briscan È™i Corban câte o reuÈ™ită fiecare.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: