20
Sâm, Apr

Sport

FC Brașov merge ceas în campionat. Trupa condusă de Cornel Țălnar a întâlnit duminică, pe propriul teren, Chindia Târgoviște. Galben-negrii au făcut un meci foarte bun și s-au impus la final cu scorul de 2-0.

Brașovenii au început foarte bine meciul și în prima repriză au pus presiune pe careul advers, și-au creeat o sumedenie de ocazii de a înscrie dar nu au găsit drumul spre gol. În minutul 37, Chindia a rămas în zece, după ce Ispas a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Chiar dacă au rămas în zece, târgoviștenii au echilibrat partida și au avut câteva oprtunități de a marca. Din fericire, goalkeeperul stegarilor, Florin Iacob, a fost în zi de grație și a închis poarta. FC Brașov a deschis scorul în minutul 57, când Stan a centrat din banda stângă, Grigorie a profitat de o greșeală a fundașilor adverși, a preluat pe piept și a înscris cu capul din șase metri. Tot veteranul stegarilor a creeat faza din care galben-negrii au stabilit scorul final. Grigorie a driblat patru adversari, i-a pasat excelent lui Goge care l-a găsit în careu pe Manole, iar acesta l-a învins pe goalkeeperul oaspeților pentru 2-0. FC Brașov a terminat meciul în zece, după ce Horia Popa a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

„Echipa a jucat fotbal în acest meci. Cel puțin 70 de minute am dominat jocul din toate punctele de vedere, ne-am creat foarte multe ocazii, pe care, din păcate le-am ratat. Până la urmă, la ambele reușite ale noastre s-au văzut valoarea și experiența lui Grigorie. Victoria este absolut meritată, iar jocul bun ne dă încredere că lucrurile se așează și la noi. Oaspeții au avut și ei ocaziile lor, dar Florin Iacob a făcut un meci foarte bun. Apoi, fotbalistul român când își vede sacii în căruță se mulțumește. Cu un om în plus și cu avantaj pe tabelă, fiecare a început să facă ce a vrut pe teren. Am strigat tot timpul la ei, dar e greu să îi schimbi mentalitatea fotbalistului român. Până la urmă a fost cel mai bun meci al nostru din acest sezon, dar mai e de muncă. Contează foarte mult punctele. Poți să joci bine și să pierzi. E bine că noi reușim să adunăm puncte. Sincer spun că nu credeam niciodată că după zece etape vom avea 24 de puncte în condițiile în care am avut un program greu, cu UTA, Târgoviște, Juventus, Călărași. Urmează Rm. Vâlcea și mergem acolo pentru a obține un nou rezultat bun”, a spus tehnicianul galben-negrilor, Cornel Țălnar.

Un mare câștig în acest sezon, este faptul că brașovenii s-au întors pe stadion. La jocul cu Chindia, tribuna a doua a fost aproape plină, iar fanii galben-negrilor și-au încurajat echipa din primul până în ultimul minut al meciului.

„Mă bucur că suporterii au venit lângă echipă. Le mulțumesc. Mai rar se întâmplă așa ceva. Doar aici și la Dinamo mai vedem o asemenea atmosferă. Galeria noastră și cea de la Dinamo sunt cele mai frumoase din țară”, a declarat Țălnar.

Brașovenii sunt neînvinși în primele zece etape ale campionatului, au acumulat 24 de puncte și sunt pe locul doi în clasament, la o lungime distanță în spatele liderului Juventus București. Pentru FC Brașov urmează meciul din Cupa României de la Sfîntu Gheorghe. Partida se va disputa miercuri.  


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: