25
Lun, Iun

Sport
Instrumente
Caractere

„Olimpicele” s-au reunit în această dimineață și au început pregătirile pentru noul sezon. De la primul antrenament au lipsit motivat, lituanianca Kalauskaite și româncele Maria Ferariu și Amira Al Ash Hab. Ședința de pregătire a fost condusă de Miruna Crasnic, ceilalți doi tehnicieni ai echipei, principalul Dan Calancea și secundul Nenad Marinkovic urmând să se alăture echipei săptămâna viitoare.

„Ca valoare individuală avem un lot foarte bun. Este foarte important să reușim să creem aceea chimie pe care am avut-o anul trecut și să fim o familie, care cu siguranță va avea rezultate foarte bune. Ne confruntăm în fiecare an cu problema omogenității, dar sunt convinsă că după câteva săptămâni de muncă vom începe să legăm relații de joc și atunci jocul va începe să arate așa cum ne dorim. Chiar dacă obiectivul nostru este calificarea în play-off, noi ne dorim mult mai mult. Anul trecut am jucat două finale, așa că gândul nostru zboară spre o medalie și de ce nu chiar spre cea mai strălucitoare. Ne va aștepta un campionat foarte echilibrat, sunt foarte multe echipe valoroase, dar și noi avem un lot foarte bine închegat și cred că vom fi din nou surpriza plăcută a campionatului”, a declarat antrenoarea secundă Miruna Crasnic.

„Sunt foarte emoționată că sunt în Europa și vreau să mă bucur de fiecare minut pe care îl petrec aici. Fetele m-au primit foarte bine. Brașovul este superb și cred că vom avea un sezon foarte bun. Am mai fost o singură dată în Europa, în Italia, cu echipa de colegiu. Faptul că am putut să particip la training-camp-ul celor de la Mystics și am jucat în două meciuri din pre-sezon m-a ajutat foarte mult. Este cu totul alt nivel. Îmi doresc ca ele să câștige campionatul”, a spus și conducătorul de joc al „olimpicelor” Ashley Morrissette.

 

„Olimpicele” se vor antrena la Brașov până săptămâna viitoare, când vor pleca în cantonament la Sfântu Gheorghe. Pesovic și compania vor disputa și două jocuri de verificare în compania campioanelor de la Sepsi.