28
Joi, Mar

Sport

Echipa de handbal junioare II a Clubului Sportiv Tranislvania Brașov a obținut medaliile de argint la turneul Cell Cup de la Veszprem, din Ungaria. Fetele pregătite de Vasile Curițeanu și Lena Brebeanu au fost învinse în ultimul act al puternicei competiții maghiare de formației Angyalfoldi din Ungaria cu scorul de 12-15.

Formația de sub Tâmpa a început mai bine jocul și a condus cu 2-1 și 5-2, dar maghiarele au revenit și au reușit să restabilească egalitatea la 6. Bujor și compania au continuat să domine jocul, au avut mereu un gol sau două în plus pe tabela de marcaj. Cu câteva minute înainte de final ACS Transilvania Brașov conducea cu scorul de 11-9. A urmat o cădere a brașovenceleor care au pierdut pe final cu scorul de 12-15.

Echipa de junioare 2 a câștigat la pas grupa A. Bujor și compania au trecut de MTK Budapesta (Ungaria) cu scorul de 20-17, au învins HSG Dietmanmsried (Germania) cu 22-15 și au bătut formația mexicană Gamos Valles cu scorul de 24-16. Cu maxim de puncte, ACS Transilvania Brașov s-a claificat în runda următoare unde a învins formația Xinzhuang din Taiwan cu scorul de 17-16. În semifinalele competiției, trupa brașoveană a trecut la limită de Dorogi Egyetertes din Ungaria, scor 16-15. În finală fetele pregătite de Vasile Curițeanu și Lena Brebeanu au fost învinse de Angyalfoldi cu scorul de 15-12.

De remarcat că formația de junioare 2 a clubului brașovean a participat și în competiția junioarelor I. Aici s-a format practic o grupă mixtă cu echipe de junioare I și echipe de senioare, iar brașovencele au ocupat la final locul patru din nouă echipe participante.

„A fost o experiență extraordinară pentru noi. Am avut multe meciuri cu echipe cu stiluri diferite de joc. Fetele s-au descurcat foarte bine și pot spune că a fost un turneu extrem de util pentru noi, din care am învățat foarte multe. Mă bucur că cei de la club ne-au facilitat participarea la această competiție internațională”, a declarat tehnicianul celor de la ACS Transilvania Brașov, Vasile Curițeanu.   

La competiția maghiară la care au fost prezente aproape 150 de echipe din Austria, Germania, China, Belgia, Croația, Cehia, Finalnda, Ungaria, Israel, Mexic, Norvegia, Serbia, Elveția, Ucraina, Slovacia sau România, ACS Transilvania a participat cu echipe feminine și cu o formație de băieți.

Junioarele 4, pregătite de Liliana Ștefan , au încheiat competiția pe poziția a 12-a iar  junioarele trei, antrenate de Cristina Romila au fost pe locul 21. Băieții, pregătiți de Titus Donosa au terminat turneul pe locul 12.

„Participarea la turneul Cell Cup 2017 este un lucru extraordinar pentru acest club, pentru dezvoltarea handbaliștilor și handbalistelor din aceste echipe. Copiii au crescut  în valoare după fiecare meci jucat. Băieții au câștigat mult la capitolul defensiv, însă mai au mult de lucrat la cel ofensiv”, a declarat și Titus Donosa.

 

Participarea ACS Transilvania Brașov la Cell Cup de la Veszprem este cofinanțată de Consiliul Județean Brașov prin programul național „Promovarea sportului de performanță"


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: