26
Vin, Apr

Sport

Echipa de handbal Corona Braşov a avut un week-end plin cu meciuri amicale. Hotea și compania s-au duelat în Ungaria cu Debrecen, după care au plecat în Slovacia, unde au participat la un turneu de verificare alături de Iuventa Michalovce, MKS Zaglebie Lubin şi Kisvarda.

Echipa antrenată de Costică Buceschi şi Dragoş Dobrescu a început turneul slovac cu o victorie obţinută în faţa celor de la MKS Zaglebie Lubin cu scorul de 34-32 (14-15). Pentru Corona au marcat: Buceschi 8, Chiper 7, Chiricuţă 5, Bloj 4, Hotea 3, Neagu și Popa câte 2,  Ciuciulete, Tiron și Tătar câte un gol fiecare.

„A fost un meci util, primul succes în meciurile de verificare. Încă mai avem multe lucruri de pus la punct însă suntem pe un drum bun. E important că avem o echipă echilibrată pe posturi și nu există diferențe între titulare și rezerve. Pot să mă bazez pe toate jucătoarele, oricare poate juca în orice moment, iar acesta este un lucru foarte bun la o echipă”, a declarat tehnicianul Coronei, Costică Buceschi.

În cel de-al doilea joc de la turneu, Corona a avut în faţă formaţia gazdă, Iuventa Michalovce, în faţa căreia a pierdut cu scorul de 37-26 (17-14). Pentru Corona au marcat: Chiper 6, Tiron 5, Buceschi și Bloj câte 3, Hotea, Tătar și Chiricuță câte 2, Tomescu, Ciuciulete și Neagu câte o reușită fiecare.

„Din fiecare meci avem ce învăţa, atât din meciul de dimineață, pe care l-am câştigat, cât și din cel din seara aceasta, pe care l-am pierdut. Au fost unele carenţe pe ambele faze la care trebuie să lucrăm în perioada următoare. În fiecare partidă de verificare încercăm mai multe variante de joc pentru a fi pregătiţi cât mai bine la startul sezonului. Au fost două meciuri azi şi probabil s-a acumulat şi oboseala, fiind în plină perioadă de acumulări. Trebuie să trecem peste şi să ne concentrăm la meciurile care urmează”, a spus la finalul jocului Buceschi.

Corona a pierdut şi ultimul meci, jucat cu Kisvarda, scor 32-31 (19-16) în favoarea echipei maghiare. Pentru Corona au marcat: Popa 9, Chiper 6, Buceschi și Neagu câte 4, Ciuciulete 3, Creţu 2, Bloj, Tomescu și Hotea câte o reușită fiecare.

 

„A fost un turneu de pregătire util, cu adversari cu stil de joc diferit, iar acest lucru ne-a prins bine pentru că ne-a arătat foarte bine ce mai trebuie să lucrăm. Nu s-a pus accent pe rezultatul final deoarece suntem în perioada de căutări a unei formule cât mai eficiente de joc”, a spus Costică Buceschi la finalul competiţiei. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: