29
Vin, Mar

Sursa Foto: fiba.com

Sport

Echipa de baschet masculin sub 20 de ani a României a câștigat Campionatul European, divizia B, desfășurat la Oradea. Trupa condusă de Tudor Costescu a trecut în finala competiției, cu scorul de 80-67 (16-18, 10-15, 26-11, 28-23) de reprezentativa similară a Croației. România a promovat în primul eșalon al Europei la această categorie de vârstă.

Tricolorii, care aveau asigurată promovarea în primul eșalon valoric al Campionatului European după victoria din semifinale cu Rusia, au făcut un meci foarte bun în finala disputată contra Croației și au cucerit trofeul. Trupa lui Costescu a sărbătorit victoria împreună cu cei peste 2000 de spectatori prezenți în tribunele arenei Antonio Alexe din Oradea.

MVP-ul finalei a fost Emanuel Cățe. El a terminat meciul în double-double cu 20 de puncte înscrise și 14 recuperări reușite. Cățe a fost excelent secondat de brașoveanul Tudor Gheorghe. Baschetbalistul șlefuit sub Tâmpa de Eugen Roșu a marcat 16 puncte, a dat 8 pase decisive și a reușit 4 recuperări în cele 30 de minute pe care le-a petrecut pe parchet. Pentru România au mai înscris Vîrnă 15 puncte, Nicolescu 10, Popa 6, Nandor Kuti 5, Ionescu 4 și Diaconescu și Rosenfeld câte 2 puncte fiecare.

 

În eșalonul superior al baschetului european au promovat România, Croația și Marea Britanie, care a trecut în finala mică de Rusia cu scorul de 81-65.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: