29
Vin, Mar

Sport

Începând din acest weekend Cristianul a devenit un punct important pe harta ciclismului din România. Peste 180 de rutieri s-au întrecut pe străzile comunei brașovene la „Cristian Grand Prix”, o competiție de ciclism pe șosea organizată sub tutela Federației Române de Ciclism, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Cristian.

„Suntem foarte fericiți că suntem gazda acestui eveniment, unul susținut de primăria Cristian și de autoritățile locale. Am fost mereu aproape de asociațiile sportive și am susținut ideea de educație prin mișcare. Este un eveniment important pentru comuna noastră și care aduce un plus de valoare comunității din Cristian”, a declarat viceprimarul comunei Cristian, Narcis Țintea.

În timp ce britanicul Chris Froome se bătea cu secundele în contratimpul individual de la Marseille, pentru a-și păstra tricoul galben de lider al clasamentului general din Turul Franței, cei mai buni rutieri români și-au dat întâlnire la Cristian. Prima ediție a „Cristian Grand Prix” s-a desfășurat la mai multe categorii de vârstă. Cursa copiilor a contat și ca etapă de Cupa României, iar la cadeți, juniori, U23 și elite și amatori, lupta a fost una extrem de interesantă. Printre participanți s-a aflat și președintele Federației Române de Ciclism (FRC), Eduard Novak.  

„Este extraordinar că cei din Cristian au organizat această competiție. Avem nevoie de cât mai multe concursuri pentru a putea crește valoarea cicliștilor români. Cristian Grand Prix este la prima ediție, dar eu voi face tot ce îmi stă în putință ca această cursă să devină o tradiție”, a spus președintele FRC, Eduard Novak.

Stratul festiv al competiției a fost dat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca. „Ciclismul este un sport minunat. Cu toții învățăm să mergem pe bicicletă de când suntem mici, așa că bazinul de talente în acest sport cred că este destul mare. Este foarte important ca cineva să-i descopere pe cei care au talent la acest sport. Faptul că la competiția de la Cristian au acces și sportivii amatori, este un lucru extraordinar. Noi cei de la Ministerul Tineretului și Sportului susținem organizarea de competiții naționale și chiar internaționale prin care să ne promovăm țara”, a declarat Marius Dunca.

La final, cei mai buni rutieri la fiecare categorie de vârstă au fost premiați de organizatorii competiției. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: