19
Vin, Apr

Sport

Una dintre cele mai talentate jucătoare de baschet din România, Ana Ferariu, părăsește țara în acest weekend. Fosta jucătoare a celor de la Olimpia CSU Brașov va juca în SUA în NCAA la formația Drexel Dragons din Philadelphia.

„Sunt foarte fericită că am avut șansa să joc la Brașov, la Olimpia. Aici m-am format ca jucătoare, am progresat, am jucat la toate echipele naționale ale României. Am petrecut ani foarte frumoși la Brașov, dar a venit vremea să trec la un alt nivel. Plec acum în SUA, acolo unde este „mama baschetului”, dacă pot să spun așa. Sunt conștientă că mai am multe de învățat și vreau să profit de această oportunitate, să cresc în valoare și să mă întorc mult mai puternică”, a declarat pentru brasovtv.com, Ana Ferariu.

Ana a făcut anul trecut un campionat foarte bun la Olimpia și a jucat excelent la echipele naționale. Ea a fost cea mai bună jucătoare a naționalei României la turneul final al Campionatului European sub 20 de ani, divizia B. Ana a încheiat în double-double cinci din cele șapte meciuri pe care România le-a jucat la turneul final. Cu o medie de 11.3 puncte pe meci, 5.4 recuperări și 2.1 pase decisive, Ana Ferariu a fost una dintre vedetele Campionatului European. Ferariu a fost o prezență constantă în echipele de sub 16, sub 18 și sub 20 de ani ale României, iar în ultima perioadă a făcut pasul către echipa de senioare.

Nu multă lume știe că Ana Ferariu a reușit o performanţă unică pentru baschetul românesc şi rară în cel mondial. La Campionatul European sub 16 ani din Portugalia, Ana a făcut un meci de senzație contra Irlandei pe care l-a încheiat cu 23 de puncte, 12 recuperări, 10 pase decivise şi 10 intercepţii, ceea ce formează un foarte rar "quadruple-double", adică peste 10 reuşite la patru capitole din statistici. La nivel european, dar la masculin, starul naţionalei Spaniei Ricky Rubio a reuşit un "quadruple-double", la fel ca Ana Ferariu, tot la un Campionat European under 16, în 2006, în timp ce în NBA sunt înregistrare doar patru cazuri, tot la masculin: Nate Thurmond (1974), Alvin Robertson (1986), Hakeem Olajuwon (1990) şi David Robinson (1994).

Acum Ana Ferariu va pleca la Drexel Dragons, colegiu la care a jucat și Gabriela Mărginean, una dintre cele mai bune jucătoare de baschet din România. Ea evoluează acum în Spania pentru formația Avenida.

„Am vorbit cu Gabi care mi-a povestit un pic din ceea ce se întâmplă acolo. Oricum lucrurile s-au mai schimbat de când a terminat ea, dar sunt convinsă că o să mă adaptez. Vreau să-i mulțumesc, pentru că m-a recomandat acolo și sper să nu o dezamăgesc”, a mai spus Ana Ferariu.

Ana  fost în tribună la meciurile Olimpiei de la turneul amical, a primit un torfeu din partea clubului și a fost felicitată de toate fetele.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: