19
Vin, Apr

Sursa Foto: rallycow

Sport

Bulgarul Kamenov a câșitgat lupta cu secundele la Trofeul Teliu, cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Campionul Bulgariei a reușit prima sa victorie în campionatul românesc, la cea de-a treia cursă la care a participat în țara noastră. La volanul unui Mitsubishi Lancer EVO VIII, Lyuben Kamenov a fost mai rapid decât Andrei Dumitrescu, care a concurat la bordul unui monopost Tatuus, și decât Lucian Răduț pe un Mitsubishi Lancer EVO VIII.

Pierzătorul rundei de la Teliu a fost Bogdan Cuzma pe Mitsubishi Lancer Evo IX, care nu a reușit decât un loc patru în aceasată competiție și astfel a mai pierdut teren în lupta cu Răduț pentru titlul național absolut.

Bătălia palpitantă din acest sezon pentru supremația grupei N a continuat și la Teliu. Brașovenii Alexandru Mitroi pe  Mitsubishi Lancer Evo X și Călin Manițiu la bordul unui Subaru Impreza au apăsat la maxim pedala de accelerație și au oferit un nou spectacol pe cinste. Manițiu a ieșit însă în decor la ultima urcare de concurs și astfel Mitroi a revenit în frunea ierarhie generale a grupei N.

La două roți motrice s-a impus Laurențiu Ene la bordul unei Honda Civic Type R, grupa A a fost câștigată de Adi Iliescu pe Mitsubishi Lancer EVO VII, Costi Stratnic la volanul unui BMW Coupe a fost cel mai rapid la clasa disel, în timp ce Julian Răduţă (Renault Clio) a fost cel mai rapid debutant. Cătălin Cedric Ghigea (Alfa Romeo Alfetta GTV) a câştigat categoria istoricelor.

Ultimele două etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă se anunță extrem de interesante. Prima dintre ele se va desfășura în perioada 24-25 septembrie la Câmpulung Muscel.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: