29
Vin, Mar

Sport

Două înfrângeri și o victorie, acesta este bilanțul echipei de handbla feminin, Corona Brașov la turneul amical de la Roman. Trupa condusă de Mariana Târcă și Dumitru Berbece, lipsită de aportul a trei jucătoare de bază, extremele Camelia Hotea și Laura Chiper și goalkeeperul Denisa Dedu, a început perfect competiția din Moldova.

Corona a învins în primul meci formația slovacă Iuventa Michalovce cu scorul 30-29 (16-16). Pentru brașovence au punctat Sorina Târcă și Crăciun-Țăcălie câte 6 goluri, Neagu și pricopi câte 5, Dincă 4, Bondar 2, Cartaș și Briscan câte o reușită fiecare. În meciul al doilea trupa de sub Tâmpa a pierdut surprinzător în fața formației CSM Bistrița, scor 24-25 (12-15), pentru brașovence punctând Neagu 6, Dincă 4, Pricopi 3, Cartaș, Crăciun-Țăcălie și Briscan câte 2 goluri, Lopătaru, Bondar, Sorina Târcă, Ciuciulete și Corban câte un gol fiecare. În ultimul meci al turneului, Corona a pierdut în fața gazdelor de la HCM Roman cu scorul de 26-21 (13-9). Pentru Corona au marcat: Neagu 6, Briscan 5, Dincă 4, Crăciun-Țăcălie și Pricopi câte 2, Cartaş și Bucur câte un gol fiecare.

„A fost un turneu foarte util, în care am avut ocazia să văd la lucru pe toată lumea. Acum, după ultimul joc din acest turneu, pot spune că sunt mulţumită şi că, spre deosebire de primele două jocuri, în meciul cu HCM Roman am văzut altă atitudine şi dorinţă la toate jucătoarele. Cum am mai spus, nu am jucat la rezultat acest turneu, ci am vrut să vedem unde suntem ca joc, să stabilim nişte relaţii de joc, să punem în practică ceea ce am pregătit şi să vedem exact ce merge bine şi unde mai trebuie lucrat. Acum, ca o concluzie după meciurile jucate, în care au fost şi evoluţii oscilante, pot să spun că am încredere în fete şi că mi-au arătat foarte clar că pot mai mult şi că dacă muncim aşa cum trebuie, putem să obţinem împreună ceea ce ne dorim", a spus antrenoarea formației brașovene Mariana Tîrcă.

Turneul de la Roman a fost cîştigat de echipa gazdă, urmată de Corona, Iuventa şi CSM Bistriţa. Portarul Coronei, Daciana Hosu a câştigat titlul de cel mai bun portar al turneului. La competiția moldavă, Corona a testat-o și pe Daniela Corban, jucătoare medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de tineret 2016, din Rusia, şi câștigătoare a titlului mondial cu naţionala de junioare în 2014. Rămâne de văzut dacă jucătoarea se va înțelege cu oficialii de sub Tâmpa și va semna un contract cu gruparea brașoveană. Corona s-a despărțit însă de portarul Isabela Roşca, jucătoare ce  a fost împrumutată la Dinamo Bucureşti.
La finalul acestei săptămâni, mai exact vineri şi sâmbătă, Corona Braşov va organiza pe teren propriu, Memorialul „Dumitru Popescu Colibaşi", competiţie la care vor mai participa, CSM Unirea Slobozia, HCM Roman şi Dunărea Brăila. Programul turneul este următorul:

Vineri, 26 august 2016,

ora 17.00: CSM Unirea Slobozia – Dunărea Brăila;

ora 19.00: Corona Braşov – HCM Roman;

Sâmbătă, 27 august 2016,

ora 09.30: HCM Roman – HC Dunărea Brăila;

ora 11.30: Corona Braşov – CSM Unirea Slobozia;

ora 17.00: CSM Unirea Slobozia – HCM Roman;

ora 19.00: Corona Braşov – HC Dunărea Brăila.


 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: