18
Joi, Apr

Sport

Olimpia CSU Brașov a obținut calificarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin. Pesovic și compania au câștigat jocul din deplasare cu Phoenix Galați și cu scorul general de 2-0 au acces în penultimul act al competiției. „Olimpicele” se vor bate pentru un loc în finala campionatului cu campioana en-titre, Sepsi Sfântu Gheorghe care a trecut tot în două meciuri de CSBT Alexandria.

După ce a câștigat la limită primul meci din play-off, scor 74-72 contra fetelor de la Phoenix Galați, Olimpia CSU Brașov s-a impus în jocul al doilea la Galați cu scorul de 96-75 (33-20, 22-20, 21-16, 20-19). Vedeta Biljana Pesovic a făcut un meci foarte bun și a reușit un triple-double împotriva formației din Galați. Ea a încheiat jocul cu 12 puncte înscrise, 11 recuperări și 10 pase decisive și a fost MVP-ul partidei.

Kristina Higgins a terminat meciul în double-double cu 24 de puncte marcate și 13 recuperări reușite. O evoluție excelentă a avut și Michaela Houser care a încheiat jocul cu 25 de puncte înscrise, 2 recuperări, 7 pase decisive și 3 intercepții în cele 30 de minute petrecute pe parchet. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris Webb 21 de puncte, Dora Ardelean 7, Maria Ferariu 4 și Amira Al Ash Hab 3 puncte. În urma acestei victorii, brașovencele au obținut biletele pentru semifinalele competiției, acolo unde vor da piept cu campioana en-titre Sepsi Sfântu Gheorghe. Calificarea în finala campionatului se joacă după sistemul cel mai bun din trei partide, urmând ca două dintre ele să se desfășoare la Sfântu Gheorghe. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: