28
Joi, Mar

Sursa Foto: http://www.sportrevolution.ro

Sport

Clubul Corona Brașov va avea o nouă secție. Mai marii de la Corona au hotărât să înfințeze o secție de baschet, în cadrul căreia va activa o echipă de baschet în fotoliu rulant. Baschetul practicat de persoanele cu dizabilități are deja tradiție la Brașov, formația preluată acum de clubul Corona fiind deja campioană națională în anul 2015.

Oficialii de sub Tâmpa vor face toate demersurile ca baschetul în fotoliu rulant să fie afiliat la Federația Română de Baschet și să se organizeze chiar un campionat național.

„În Adunarea Generală a ASC Corona Brașov s-a decis înființarea secției de baschet pentru sportivii paralimpici. Este o onoare să îi avem în cadrul clubului şi era datoria noastră să le oferim cadrul legal unde să își poată desfășura activitatea. Avem toată stima pentru acești oameni care vor să facă sport şi în timp vom avea și competiții de scrimă în scaun cu rotile. Se dorește înfiinațrea unui Campionat Național de baschet în fotoliu rulant pentru că sunt mai sunt echipe în țară. Ne propunem ca în toamnă să avem un turneu la Brașov la care să invităm și echipe din Europa. Pentru 2020 ne-am propus un obiectiv îndrăzneț, ne dorim să avem sportivi ai clubului nostru care să reprezinte România la Jocurile Paralimpice”, a declarat președintele Corona Brașov, Liviu Dragomir.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: