28
Joi, Mar

Sport

FC Barcelona a câştigat cu 3-0 meciul disputat, joi, pe teren propriu împotriva celor de la FC Sevilla, în manşa a doua a Supercupei Spaniei, după ce formaţia catalană s-a impus şi în tur, scor 2-0 pe Ramon Sanchez Pizjuan.

 

Arda Turan, de două ori, şi Lionel Messi au marcat golurile Barcelonei. Internaţionalul turc a deschis scorul în minutul 10, cu un şut trimis în stânga portarului, după o fază creată de Andre Gomes, aflat la debut, şi de Messi.

Sevilla a avut şansa egalării în minutul 33, însă Vicente Iborra nu a reuşit să-l învingă pe Claudio Bravo dintr-o lovitură de la 11 metri. În loc de 1-1 a fost 2-0 pentru Barcelona. Turan a făcut dubla în minutul 46, cu un şut plasat perfect de la 25 de metri.

Ultimul gol i-a aparţinut lui Messi. În minutul 55, argentinianul a profitat de o centrare a lui Digne, i-a luat faţa lui Mercado şi a marcat cu capul, în dreapta lui Sergio Rico.

FC Barcelona: Claudio Bravo - Vidal, Mascherano, Umtiti, Digne (Alba 61') - D. Suarez (Rakitic 73'), Busquets (Samper 74'), Gomes - Messi, Munir, Turan. Antrenor: Luis Enrique

FC Sevilla: Rico - Gonzalez, Iborra, Mercado - Mariano, Ganso (F. Vazquez 57'), Kranevitter, Sarabia, Konoplyanka - Ben Yedder (Vitolo 63'), Correa (L. Vietto 73'). Antrenor: Jorge Sampaoli.


Pentru Barcelona a fost cel de-al 12-lea trofeu câştigat în Supercupa Spaniei, primul după trei ani, în timp ce Sevilla rămâne cu cel obţinut în 2007, singurul din istorie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: