29
Vin, Mar

Sport

Baschetbalistele de la Olimpia CSU Brașov au trecut peste eșecul dramatic din finala Cupei României și se concentrează pe partea a doua a campionatului. Sâmbătă, fetele pregătite de Dan Calancea, Miruna Crasnic și Nenad Marinkovic încep jocurile din grupa valorică 1-6. Trupa brașoveană va juca sâmbătă, în deplasare contra formației Universitatea Cluj, una dintre cele mai bune echipe ale campionatului intern.

„Putem spune că începem un nou campionat. Practic este o super-ligă având în vedere că se vor juca meciuri între cele mai bune șase echipe din campionat. Eu cred că presiunea nu mai trebuie să fie la fel de mare ca în sezonul regulat, când a fost foarte greu să te califici în această primă grupă valorică. Doar dacă ne uităm că Alexandria sau Arad, echipe foarte importante, nu au reușit să ajungă între primele șase, atunci ne dăm seama cât de puternică este această ediție de campionat. Ne vom folosi de această parte a campionatului pentru a ne antrena foarte bine pentru play-off. Vrem ca atunci când vom începe play-off-ul să putem juca orice meci la victorie, indiferent de adversar. Meciul de la Cluj va fi foarte dificil. Întâlnim una dintre cele mai bune echipe din acest campionat și va fi un meci foarte, foarte greu. Totuși cred că spectatorii vor putea vedea un spectacol și sunt convins că va fi un joc echilibrat”, a spus tehnicianul „olimpicelor”, Dan Calancea.

„Le-am văzut la Cupa României și chiar dacă au pierdut meciul, mie mi-a plăcut cum au jucat. Sunt o echipă bună, dar noi vrem să câștigăm. Trebuie să ne facem jocul nostru și atunci putem să ne gândim la victorie”, a declarat point-guard-ul Olimpiei, Dominique Johnson.

Partida de la Cluj se anunță a fi extrem de interesantă. Trupa lui Petricevic a încheiat sezonul regulat pe ultima traptă a podiumului cu 30 de puncte, la egalitate cu „olimpicele” care s-au clasat pe locul patru. În sezonul regulat cele două formații și-au împărțit victoriile, clujencele au câștigat sub Feleac, iar brașovencele sub Tâmpa. Jocul dintre Universitatea Cluj și Olimpia CSU Brașov se va disputa sâmbătă cu începere de la ora 18.00. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: