20
Sâm, Apr

Sport

Corona Wolves Brașov a pierdut ultimul meci al sezonului regulat al Ligii Mol. McDonald și compania au fost învinși pe propriul teren de formația maghiară Debrecen și au șanse minime să mai prindă locul patru la finalul sezonului regulat.

Corona trebuia să câștige jocul cu Debrecen pentru a avea șanse de a se clasa la finalul sezonului regulat pe poziția a patra a clasamentului Ligii Mol. Trupa lui Lacroix a pierdut însă întâlnirea de pe propriul teren cu scorul de 5-7 (2-2, 1-2, 2-3) și are șanse minime la locul patru. Meciul a fost unul extrem de spectaculos cu multe goluri și răsturnări de scor. Debrecen a deschis scorul, după care brașovenii au punctat de două ori și au trecut în avantaj prin reușitele semnate de Ian McDonald și Tomas Klempa. Oaspeții au reușit să egaleze după o greșeală a defensivei brașovene și s-a intrat la cabine la egalitate, scor 2-2. „Lupii” au trecut din nou la conducere după reușita lui McDonald, dar o nouă eroare defensivă a făcut ca Debrecen să restabilească egalitatea după doar câteva secunde. Apoi maghiarii au făcut 4-3, după un gol marcat dintr-un off-side de un metru și jumătate. Supărați probabil pe deciziile penibile pe care le-au luat în primele două reprize, arbitrii au vrut să fie din nou în centrul atenției și câteva minute bune au reufzat să iasă de la cabine pentru repriza a treia. Ultima treime a fost la fel de palpitantă și s-au marcat cinci goluri. Nagy Csaba și Garret Clarke au înscris pentru „lupi” care au pierdut jocul cu scorul de 5-7.

„A fost un meci interesant de văzut din tribune dar pentru un antrenor a fost destul de frustrant. Când joci cu o echipă ca Brașovul, care este foarte ofensivă trebuie să ai o organizare foarte bună din punct defensiv. Am avut noroc de un portar în mare formă, pentru că scorul putea fi altul”, adeclarat la final Jason Morgan, antrenorul principal al formației din Debrecen.

„În această seară băieții și-au dorit enorm să câștige. Am jucat foarte bine din punct de vedere ofensiv. Am tras 51 de șuturi pe poarta adversă în timp ce Debrecen a șutat de 31 de ori. Din păcate am pierdut acest meci din cauza câtorva greșeli personale. Am făcut trei goluri cadou, iar unul a fost făcut cadou de arbitrii, dar nu vreau să comentez prestația lor. Acum așteptăm să vedem cu cine vom juca în play-off și vom lua fiecare meci în parte”, a spus și Martin Lacroix, tehnicianul „lupilor”.

„Lupii” au șanse minime să ocupe locul patru la finalul sezonului regulat al Ligii Mol. Tot răul e spre bine. Dacă ar fi încheiat campionatul pe poziția a patra, Corona s-ar fi duelat cel mai probabil în primul tur din play-off cu Sapa Fehervar, echipă ce va aduce înainte de sferturile de finală nu mai puțin de zece jucători de la echipa din EBEL, împreună cu antrenorul Ben Laporte. În aceste condiții, Fehervar devine favorită la câștigarea trofeului. Cel mai probabil, Corona va juca în primul tur al play-off-ului cu MAC Budapesta sau Ujpest, dacă va ocupa la finalul sezonului poziția a cincea sau a șasea.  

Următoarele meciuri acasă pentru Corona Wolves Brașov vor avea loc în acest weekend. „Lupii” se duelează cu Sportul Studențesc în Campionatul Național, sâmbătă de la ora 18.30 și duminică de la ora 11.30.

  

 

 

 

  Obiectivul nostru nu este ocuparea locului patru al playoffului Ligii Mol ci sa mentinem ritmul de a castiga trei din patru meciuri. Nu mi se pare normal ca Sapa sa isi aduca  jucatorii din EBEL insa, daca pana acum au facut-o, cu siguranta o vor face si de acum incolo. Oricum ar fi, totusi, daca iti este frica sa joci impotriva unei echipe din EBEL atunci nu poti fi considerata o echipa buna de hochei.” – Jason Morgan, antrenor principal HK Debreceni

 

„Nu stiu exact ce se va intampla acum, dupa aceasta infrangere, nu mai pot controla nimic. Chiar daca vom termina pe locul al patrulea, singura parte pozitiva era ca am fi inceput acest playoff cu un meci acasa. Acum, cand probabil vom termina pe a cincea pozitie, nu mai putem decide noi impotriva cui vom juca. Asa ca, nu stiu exact ce urmeaza sa infruntam, vom vedea. In aceasta seara am jucat foarte bine, ii felicit pe baieti, au dat tot ce au putut pe gheata, jocul nostru a fost foarte ofensiv daca stam sa ne uitam ca am avut 51 de suturi pe poarta in comparatie cu cele 31 ale echipei adverse. Am creat multe sanse de a inscrie dar, din pacate, am pierdut meciul din cauza greselilor individuale.” – Martin Lacroix, antrenor principal Corona Brasov

 

Urmatoarele meciuri acasa se vor desfasura in cadrul Campionatului National, sambata, ora 18.30 si duminica, ora 11.30, impotriva echipei Sportul Studentesc, apoi urmand o pauza competitionala pana la stabilirea echipei din play-off-ul Ligii Mol.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: