16
Mar, Apr

Foto: Maxmilian Radu Munteanu

Sport

Astăzi la sediul Federației Române de Baschet a avut loc tragerea la sorți a turneului Final 8 al Cupei României la baschet feminin. Olimpia CSU Brașov a avut noroc la tragerea la sorți și va juca în sferturi împotriva formației Phoenix Galați, o echipă accesibilă. Dacă vor accede în semifinale „olimpicele” vor înfrunta câștigătoarea disputei dintre CSBT Alexandria și Sirius Tîrgu Mureș.

Pe cealaltă parte de tablou se află trei dintre cele mai puternice echipe din campionat, iar sferturile de finală propun un meci de cinci stele: Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Cluj. În celălalt joc din sferturi se vor înfrunta CSM Târgoviște și CSM Satu Mare.  Turneul Final 8 al Cupei României se va desfășura în februarie la Sfântu Gheorghe, acolo unde va avea loc și All Star Game-ul baschetului feminin românesc.

„Sfântu Gheorghe a fost singura echipă care a licitat pentru organizarea acestui turneu. Este clar că avem un culoar favorabil, având în vedere că pe cealaltă parte de tablou sunt patru echipe puternice, Sfântu Gheorghe, U Cluj, Târgoviște și Satu Mare. Cu toate astea trebuie să rămânem cu picioarele pe pamânt și să luăm fiecare meci în parte. Cupa este o competiție specială, care se desfășoară după reguli speciale. Suntem obligați să evoluăm pe toată durata partidei cu două baschetbaliste din România pe teren. Dacă fetele vor avea aceași determinare ca în meciul cu CSM Satu Mare de pe teren propriu, avem o șansă. Având în vedere că turneul se desfășoară la Sfântu Gheorghe, adică foarte aproape de casă, sper să avem cât mai mulți suporteri în tribune”, a declarat tehnicianul „olimpicelor” Dan Calancea. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: